Ziua României, alături de elevii clasei a IV-a C de la Școala Gimnazială “Simion Barnuțiu” din Zalău

Am sărbătorit în avans Ziua României, alături de elevii clasei a IV-a C de la Școala Gimnazială “Simion Barnutiu” din Zalău, înv. Florentina Ciunt! Am cântat și am aflat lucruri noi, am răsfoit cărți cu și despre România, am făcut geografie și istorie, dar și cele mai frumoase cutiuțe pentru cadouri!
Astăzi am vorbit poate mai mult ca oricând despre România. Și despre frumusețile pe care le are țara noastră…despre râuri și munți, despre mare și Deltă. Despre personalitățile care s-au născut pe aceste meleaguri. Am vizionat filmulețe și am purtat discuții despre semnificația zilei de 1 decembrie pentru fiecare dintre noi. Și ne-am mărturisit unii altora ce ne face mândri că suntem români.Dar am mai aflat ceva! Am aflat că împreună, putem transforma lumea! Că stă în puterea noastră să facem o Românie și mai bună și mai frumoasă. Că toți putem fi precum dl. Morris Lessmore, celebrul personaj pe care l-am cunoscut la întâlnirea noastră și eroul din „Fantasticele cărți zburătoare ale D-lui Morris Lessmore”, scrisă de 𝐖𝐢𝐥𝐥𝐢𝐚𝐦 𝐉𝐨𝐲𝐜𝐞, o poveste emoționantă despre puterea terapeutică a cărților și a bibliotecilor!
Concluzia zilei? Ar trebui să fim români și să simțim românește mereu…nu doar în preajma Zilei Naționale! De ce? Pentru că trebuie să îi fim recunoscători României în fiecare zi pentru tot ce ne oferă!
La Mulți Ani România!