Vizita elevilor clasei a V-a F de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău

Trăim vremuri în care mulți sunt de părere că biblioteca și cartea sunt termeni ușori desueți. Că lumea nu mai citește. Că elevii au alte preocupări…
Însă noi putem spune cu certitudine că încă se mai citește cu plăcere și cu pasiune, mai ales după ce i-am avut în mijlocul nostru pe elevii clasei a V-a F de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău. Însoțiți de profesoara de limba română Ildiana Jurcă, copiii au venit la Filiala Scala pentru a vorbi despre titlurile preferate la Clubul de Lectură!
“Activitatea noastră reprezintă o încercare de a repune în drepturi cartea și biblioteca, de a le aduce în atenția copiilor și a părinților, de a contribui la redescoperirea lecturii ca o plăcere, o relaxare, un izvor de cunoaștere și visare fără egal”, și-a motivat dascălul alegerea de a-i aduce pe copii la bibliotecă, locul perfect pentru a discuta despre…cărți!
Iar elevii au fost încântați de idee! Au dezbătut subiectele volumelor preferate, acțiunea și personajele, și-au motivat alegerile și au făcut recomandări, vorbind totodată și despre plăcerea de a citi…și despre dorința de a afla povestea până la capăt!
Felicitări dragii noștri! Ați reușit să transformați lectura în pasiune!