Târgul Regional de Știință CODE Kids Fest 2022

11 proiecte, 6 echipe din Sălaj, Bihor, Cluj și Maramureș, invitați speciali și peste 250 de vizitatori…așa arată în cifre Târgul Regional de Știință CODE Kids Fest 2022, organizat în premieră la Zalău de către Biblioteca Județeană Sălaj și Fundația Progress!
“Ne bucurăm că după două ediții online, în sfârșit reușim să ne vedem și fizic”, le-a spus Mariana Marian, managerul Bibliotecii Județene Sălaj participanților. “În județul Sălaj am dat startul acestui proiect în anul 2017, ca proiect pilot pentru 6 biblioteci comunale, iar din 2018, avem Cluburi CODE Kids și în Biblioteca Județeană”, a adăugat managerul BJS, care le-a urat succes copiilor în prezentarea proiectelor și le-a mulțumit partenerilor pentru implicare.

Prezent la deschiderea oficială a Târgului, Maghiu Paul, administratorul public al județului, s-a declarat încântat de acest  gen de evenimente. “În calitate de reprezentat al Consiliului Județean Sălaj, instituție care finanțează activitatea Bibliotecii Județene Sălaj, pot spune că sunt încântat de astfel de evenimente. Biblioteca, privită de unii poate mai tradiționalist, devine astfel o parte importantă în zona de cercetare științifică, fiind o instituție vie, care adună în jurul ei elevi, tineri, cadre didactice și pasionați din diverse domenii”.
Pe lângă cele 11 proiecte inedite din sfera științei și tehnologiei, create de copiii care fac CODE Kids în bibliotecile publice din Sălaj, Cluj, Bihor și Maramureș, la ediția din acest an au expus și partenerii noștri:pasionații de high tech de la Clubul de Robotică al Palatului Copiilor Zalău, coordonați de profesorii Gabriela Olar și Marius Pușcaș echipa de robotică Brainstorms a Colegiului Tehnic “Al. Papiu Ilarian”, coordonată de profesorii Alexandru Mureșan și Ivan Sergiu Clubul SBCode Zalău, coordonat de profesoara de TIC de la Scoala Gimnaziala “Simion Barnutiu” Zalau, Loredana Gavriș.

Participanți:
• Clubul Curioșii IT Zalău Biblioteca Județeană Sălaj
• Clubul Micii Programatori – Biblioteca Comunală Bălan
• Clubul The Magic Coders -Biblioteca Comunală Mirșid
• Clubul Roboys Gherla, Liceul Teoretic “Kemény Zsigmond” Gherla, Cluj
• Clubul CodeKids Sânmartin, Liceul Teoretic Felix, Sânmartin, Bihor
• Clubul Traditional Coders – Biblioteca Orășenească Vișeu de Sus, Maramureș

Le mulțumim cadrelor didactice de la Scoala Gimnaziala “Simion Barnutiu” Zalau și Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalau și Liceul Ortodox „Sf. Nicolae” Zalău – Oficial, care au venit împreună cu elevii, la Târgul de Știință!
Evenimentul de azi s-a bucurat și de prezența lui Mircea Stan de la Fundația Progress, care i-a felicitat pe toti expozanții pentru proiectele create!
Biblioteca Județeana “I.S. Bădescu” Sălaj este instituție de cultură subordonată și finanțată de Consiliul Judeţean Sălaj.