Biblioteca Judeţeană “Ioniţă Scipione Bădescu” Sălaj
Zalău – P-ţa Iuliu Maniu, nr. 13, cod poștal: 450016
+40-260-632007| e-mail: secretariat@bjs.ro
text alternativ

Filiala „Scala”

Filiala Scala și-a deschis oficial porțile pentru toți iubitorii de carte din Zalău! Investiția, în valoare de
aproximativ 90.000 de lei, a fost realizată cu sprijinul Consiliul Județean Sălaj, Michelin România, Electro Grup Zalău și Tenaris Silcotub, cărora le mulțumim pentru că ne-au transformat visul în realitate! Biblioteca Județeană Sălaj a inaugurat astăzi prima sa filială din municipiul Zalău, situată pe strada Simion Bărnuțiu, la parterul blocului 28 (în spatele Cinematografului Scala). La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, vicepreședintele Szilágyi Róbert István, subprefecții Adriana Sabou și Florin Florian, managerii bibliotecilor județene din Cluj – Stanca Sorina și Maramureș – Teodor Ardelean, manageri ai instituțiilor de cultură din județ, reprezentanți ai sponsorilor, dar și prieteni ai bibliotecii.
“Rolul nostru este de a da aripi viselor tuturor. Și copiilor și tinerilor și adulților deopotrivă. Cunoașterea, calea, sufletul, nu se pot găsi decât într-o bibliotecă. Și noi trebuie să le spunem utilizatorilor noștri că indiferent de forma, mărimea sau culoarea literelor, doar dacă le atingi poți să le deslușești. Dorim ca biblioteca să fie pentru membrii comunității o a doua casă, un spațiu plăcut și comod, care să le ofere tot ceea ce caută”, le-a spus invitaților Mariana Marian, managerul Bibliotecii Județene Sălaj.Susținător al educației și culturii, președintele Consiliului Județean Sălaj a salutat deschiderea Filialei Scala, considerând-o o fereastră spre lumină. “Această extensie a Bibliotecii Județene, care aduce cartea mai aproape de copiii din școlile și liceele situate în zonă, reprezintă o fereastră spre lumină. Iar orice sumă de bani care se duce spre deschiderea unei biblioteci este o investiție, nu o cheltuială. Vă felicit și vă asigur de toată susținerea noastră”, a punctat Dinu Iancu Sălăjanu.

Filiala Scala va aduce un plus în viața tuturor celor care îi vor trece pragul prin serviciile oferite: eliberarea gratuită a permisului de intrare, împrumut la domiciliu, consultarea de documente pe loc, prelungirea termenului de împrumut, rezervarea și reținerea de titluri, oferirea de informații sau acces gratuit la internet. Avem amenajată inclusiv o zonă de educație STEM, un mini MakerSpace, unde vor fi organizate activități destinate copiilor pasionați de robotică, astronomie, matematică sau inginerie. Nici cei mai mici utilizatori nu au fost uitați. Pentru ei am pregătit un colțișor baby-friendly, unde se vor putea bucura, alături de părinți și bunici de cărți și jocuri speciale pentru ei. Iar iubitorii de lectură au la dispoziție aproximativ 3.500 de volume, din toate domeniile de interes.

Filiala Scala funcționează în fiecare zi de luni până vineri, între orele 9.00-17.00!

Personalul filialei:

Silvia Prodan
Fazakas Éva

Contact:

+40-783-030057

filialascala@bjs.ro

Biblioteca Județeană Sălaj este instituție de cultură subordonată și finanțată de Consiliul Judeţean Sălaj.