Proiectul CODEKids

Coderii Clubului Curioșii IT Zalău s-au întâlnit pentru prima activitate practică Hardware din acest an. Și pentru că au finalizat cu succes cursul 4 de pe code.org, copiii au primit și diplome.
Invitat special a fost Vasile Farcas, student la Facultatea de Informatică, alături de care, copiii au deschis o unitate de calculator. Astfel, coderii noștri au aflat o grămadă de lucruri noi despre tot ceea ce înseamnă părțile componente ale unui computer, de la unitatea centrală și memoria internă (RAM și ROM), până la memoria externă, placa de bază, sursa de alimentare, placa video, placa de sunet și carcasă. Acum, copiii se pregătesc să realizeze o prezentare în Canva, despre piesele componente ale unității și rolul lor. Noi le dorim succes!
Proiectul CODEKids – Copiii fac coding în bibliotecile publice are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM, în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative.