Coderii în vacanță – Cluj Napoca

Zi de poveste pentru copiii care învață programare la cluburile CodeKids din Zalău, Bălan, Mirșid și Vârșolț.
Excursia de ieri de la Cluj Napoca le-a oferit șansa de a păși pentru prima oară într-o companie multinațională din domeniul IT și de a sta de vorbă cu cei mai bine plătiți oameni de pe piața muncii din România.
Vizita la Accenture Industrial Software Solutions, furnizor de servicii IT și soluții software, nu va fi uitată prea curând de copii.
Au fost cuceriți de tot…de spațiile amenajate într-un mare fel și atmosfera pozitivă de-acolo, de roboții care fac diverse lucruri, camerele speciale pentru relaxarea celor care muncesc la accenture și pasiunea cu care le-au explicat cum aplicațiile și softurile la care lucrează zi de zi, aduc un plus în viața clienților!
Alex, angajat și mentor în cadrul companiei, le-a vorbit despre munca în industria IT și pașii care trebuie urmați pentru a avea o carieră de succes,
dar și o parte din beneficiile de care au parte profesioniștii din domeniu.
“Voi reprezentați viitorul! Profitați de experiența CodeKids, mai ales dacă vă gândiți să profesați în acest domeniu. Și astfel, veți putea revoluționa lumea”, le-a spus Alex.
Următoarea oprire a fost la Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” Cluj.
Copiii au fost așteptați de managerul Stanca Sorina, care le-a făcut turul clădirii.
Astfel, cei mici au aflat informații de secții, colecțiile bibliotecii și spațiile în care își petrec timpul cititorii clujeni.
Și pentru că am ajuns la Cluj, nu puteam rata unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din oraș: Grădina Botanică “Alexandru Borza”.
Copiii s-au plimbat și s-au relaxat printre flori, au mâncat o înghețată și și-au împărtășit unii altora celor mai frumoase momente ale zilei!
Excursia copiilor a fost posibilă grație unui proiect în valoare de 2.500 de lei, scris și câștigat de Biblioteca Județeană Sălaj în parteneriat cu
Biblioteca Balan! „Coderii în vacanță” a fost depus în cadrul Programului de Granturi de Mobilitate CodeKids și a fost finanțat de Fundația Progress.
Mulțumim Accenture Industrial Software Solutions, Stanca Sorina, Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj, Simplon Romania și Fundatia Progress pentru o experiență care a făcut fericiți aproape 40 de copii!