Cărți și povești la Derșida

Cele mai frumoase cărți și povești au ajuns astăzi la Derșida, acolo unde biblioteca și copiii, au avut parte de cea mai frumoasă întâlnire!
Curtea micii biserici de lemn de la Derșida, reabilitată de către voluntarii Ambulanței Pentru Monumete Sălaj printr-un proiect finanțat de Consiliul Judeţean Sălaj, a răsunat de veselie! Peste 50 de copii au venit să se bucure alături de noi de ateliere și personaje preferate, cărți și tururi virtuale.
Am citit despre patrimoniul cultural al Sălajului și am împletit brățări, ne-am jucat și-am colorat️, am răsfoit cele mai interesante titluri din colecțiile Bibliotecii Județene Sălaj și ne-am scris numele pe șindrilele care, de azi, vor acoperi mica Biserică De Lemn. Și, pentru că alături de noi au fost și prietenii de la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă – Zalău, copiii au avut parte de tururi virtuale cu ajutorul echipamentelor VR și au construit machetele unora din cele mai cunoscute lăcașuri de cult din Sălaj.

Mulțumim pentru încă o zi de poveste pe ulițele comunităților sălăjene, tuturor partenerilor care au fost astăzi alături de noi: Consiliul Judeţean Sălaj, reprezentat de
vicepreședintele Cristian Bîrsan și administratorul public al județului Paul Maghiu, Muzeul Judeţean De Istorie Și Artă Zalău, Primăria Bobota, Biblioteca Bobota, Parohia Ortodoxă Derșida, Școala Gimnazială Derșida, dar mai ales lui Bogdan Ilieș și minunaților săi voluntari de la Ambulanta pentru Monumente Salaj, pentru tot ceea ce fac!