Bibliotecile Publice, susținute de managerul BJSălaj

Prezentă astăzi la întâlnirea organizată de Instituția Prefectului Judeţul Sălaj cu conducerea unităților teritorial-administrative, Mariana Marian, managerul Bibliotecii Județene Sălaj, le-a vorbit primarilor prezenți despre rolul pe care bibliotecile publice ar trebui să îl aibă în comunitate, dând drept exemplu succesul înregistrat de proiectul Cu Cartea pe Uliță!
„Cu siguranță că acest proiect, care ne-a purtat în 34 de localități în ultimele luni, a subliniat din plin importanța bibliotecii în comunitate! Însă cei care au dovedit câtă nevoie este de biblioteci frumoase, dotate cu cărți noi, care să îi atragă înspre lectură, sunt tocmai cei peste 2500 de copii care au participat la activitățile noastre! Cred că această cifră ne obligă pe toți să facem mai mult!”, a fost de părere managerul Bibliotecii Județene, care le-a reamintit primarilor că legislația în domeniu îi obligă nu doar să cumpere cărți în fiecare an, ci le și interzice categoric, să desființeze bibliotecile publice din comunele pe care le conduc!

Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj este instituție de cultură subordonată și finanțată de Consiliul Județean Sălaj.