Clubul CyberHacker Zalău, pe podium

După Muncă și Răsplată: Clubul CyberHacker Zalău, pe podium la Târgul regional de știință CODE Kids Cluj 2023, organizat de Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, în parteneriat cu Fundația Progress! Copiii care fac coding la Biblioteca Județeană Sălaj, sub îndrumarea colegelor noastre Bodiș Ottilia și Hosu Simona, s-au întors acasă cu două premii și o calificare la etapa următoare: Târgul Național de Șiință de la București. Proiectele prezentate au fost apreciate de public și de juriu, astfel că Detectorul de Minciuni i-a poziționat pe locul 2 în topul câștigătorilor, iar Detectorul de Flacără, le-a adus o binemerită mențiune!
„Mă bucur mult pentru reușita copiilor noștri! Îi felicit pentru munca, perseverența și creativitatea lor, care le-a adus calificarea la Târgul Național de Știință, organizat pe 9 decembrie, la București”, a declarat Mariana Marian, managerul Bibliotecii Județene Sălaj. Tema din acest an a fost rezolvarea unei probleme a comunității, iar coderii BJSălaj s-au ”bătut” în idei cu colegii lor de la cluburile de programare Lions Code Kids – Biblioteca Comunală Ighiu, Alba și Code Evolution – Biblioteca Comunală Viișoara.

CODE Kids este o inițiativă națională de educație IT și STEM pentru copii, implementată de Fundația Progress, cu sprijinul financiar al Romanian American
Foundation și Société Générale. Evenimentul de ieri de la Biblioteca Cluj s-a desfășurat în cadrul proiectului CODE Kids – Programează viitorul comunității tale.
Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj este instituție de cultură subordonată și finanțată de Consiliul Județean Sălaj.