Conferința Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România BiblioPUBLICA

Mariana Marian, managerul Bibliotecii Județene Sălaj, s-a aflat în aceste zile la București, unde a participat la Conferința Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România BiblioPUBLICA, cu tema Biblioteci pentru comunități incluzive, alături de colegele noastre, Silvia Prodan și Corina Bălănean Managerul BJ Sălaj a susținut în prima zi a evenimentului o prezentare a proiectului educațional „Cu Cartea pe Uliță”, iar apoi le-a împărtășit celor peste 150 de participanți din țară și străinătate de ce este importantă multiplicarea unei astfel de experiențe. „Mă bucur foarte tare că am putut veni în fața colegilor mei din țară cu acest proiect! Din mai până acum, Cartea pe uliță a ajuns în 30 de comunități sălăjene! Iar la activitățile derulate de noi în cadrul proiectului, au participat aproape 2.500 de copii! O cifră care ne obligă practic să ne continuăm călătoria prin satele din Sălaj !”, a declarat Mariana Marian.
BiblioPUBLICA a adus în prim-plan subiecte de interes pentru bibliotecile publice ale mileniului trei, abordând perspectivele unui context social contemporan, de găsire a unor soluţii pentru provocările și oportunitățile comunităților incluzive, practici digitale incluzive, incluziune socială, incluziune culturală, design de spații incluzive, bibliotecile ca spații de sprijin pentru refugiați,
comunitățile gazdă și minorități etnice, rolul bibliotecilor publice în educația nonformală, dialog incluziv, etc.

Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Metropolitană București, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), în perioada 18-20 octombrie 2023.