Cu cartea pe uliță

Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj, prin Asociația „Prietenii Bibliotecii”, dă startul unui nou proiect educațional!

„Cu cartea pe uliță” – proiect ce se va desfășura pe o perioadă de trei luni și va cuprinde implicarea a minim 10 localități din mediul rural.

„Cu Cartea Pe Uliță s-a născut din dorința de a încuraja cât mai mult lectura și creativitea în rândul copiilor”, a declarat Mariana Marian, managerul Bibliotecii Județene Sălaj. „În următoarele luni vom organiza minim 10 sesiuni de lectură în aer liber pe ulițele a 10 comunități ale județului Sălaj și 10 ateliere interactive de creație artistică, la care vor participa peste 300 de copii. Cărțile achiziționate prin proiect vor circula în cele 10 comunități, copiii putându-se astfel bucura de titluri noi și atractive. În plus, Biblioteca Județeană Sălaj va fi implicată cu un fond propriu de carte în aceste vizite, dar și cu bibliotecarii specializați”, a adăugat Mariana Marian, managerul Bibliotecii Județene Sălaj.

În cadrul atelierelor, copiii vor avea posibilitatea să interacționeze cu bibliotecari, scriitori și voluntari Pepco, vor afla mai multe informații despre importanța lecturii în dezvoltarea lor personală și modul în care arta poate modela procesele cognitive ale copiilor.

Primele două localități în care va ajunge CarteaPeUliță sunt Șimleu Silvaniei, pe 6 iunie și Dioșod, pe 10 iunie.

Proiectul este finanțat de Pepco România, în cadrul programului Pepcolandia, un program susținut prin determinarea și implicarea angajaților 𝐏𝐄𝐏𝐂𝐎, gestionat la nivel local
de Organizația Umanitară CONCORDIA.
Asociația „Prietenii Bibliotecii” este o organizație nonguvernamentală, înființată în anul 2002, cu scopul de a susține activitățile Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj.

Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj este instituție de cultură subordonată și finanțată de Consiliul Județean Sălaj.